Говоренето в кампанията е много конкретно, това беше и стратегията

...
 Говоренето в кампанията е много конкретно, това беше и стратегията
Коментари Харесай

Румен Гечев: Свръхпечалбите в енергетиката трябва да се преразпределят на домакинствата и фирмите

 Open photo

 

„ Говоренето в акцията е доста съответно, това беше и тактиката на Българската социалистическа партия. Българите чакат съответни решения, защото са обезпокоени за стопанската система и за геополитическото развиване. Затова в нашата акция заложихме на следното - първо в резюме описваме на хората какво сме постигнали в ръководството и какво не. Второ - какво считаме да вършим в тази сложна икономическа конюнктура, с цел да запазим стандарта на българина и българския бизнес и да отговорим на въпросите на хората. “

Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ в Плевен проф. Румен Гечев в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му хората се интересуват освен от пенсиите и от бъдещето на децата си, само че и от интернационална политика - свързват я с стопанската система, което е доста добре.

 

„ Политиката на Българска социалистическа партия е да осигурим газ, нефт, въглища от всички вероятни направления. В интерес на България е да осигурим дълготрайни доставки на допустимо най-ниски цени. Нека се конкурират снабдители от Русия, Съединени американски щати, Катар, Азербайджан “, разяснява той и добави, че от левицата са срещу да отстраняваме един монополист и да вкарваме различен.
Според социалиста “Газпром “ имат политическа причина да не дават отговор на поканата за диалози и тя е реакция на държанието на държавните управления през последните месеци и години. „ В несъгласие на българския интерес беше провален Южен поток, което сътвори проблеми на Газпром. Ние отказахме и да плащаме в рубли. Нашата позиция беше ясна от начало бяхме изрично срещу този механизъм на налагане на глобите и се оказахме прави “, съобщи той и посочи, че глобите са в контраст с националния ни интерес.

„ Ситуацият в Европа се трансформира и ние ще настояваме да бъдем по-внимателни и да се причисляваме или не към избрани решения и оферти на Европейска комисия, постоянно пречупено през интереса на България, а не през интереса на други страни “, сподели още Гечев.

Според социалиста на тези избори Българска социалистическа партия чака по-голяма поддръжка, само че най-много чака да се образува ръководство, което да се оправи и да отбрани българските ползи в тези сложни условия. „ Позитивите ни от присъединяване в ръководството са забележими за всички. Направихме първите две стъпки в смяна на пенсионната ни система, която в България е най-несправедливата. Увеличихме майчинските, увеличихме помощите за майките студентки, увеличихме вдовишките пенсии, осигурихме безвъзмездни детски градини и ясли “, уточни той.

Румен Гечев изясни, че наложително би трябвало да се одобри бюджет за 2023 година, защото бюджетът за тази година ще бъде несъответстващ. „ В момента и служебният кабинет работи по него, само че няма логичност, защото идва постоянен кабинет. Така че по-приемливият и политически изискан вид е новият парламент да излъчи постоянно държавно управление, което да приготви и да предложи бюджет за 2023 година “, счита социалистът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР